Tuesday, May 29, 2007

Back at Neumos

I mangel af et bedre udbud af koncerter tog Florian og jeg i går på Neumos (http://www.neumos.com/) for at høre The Black Angels (http://www.theblackangels.com/home.php). De spillede i øvrigt super fedt selvom de gik lidt for meget op i indianertemaer i deres video collage. Opvarmningen stod først Whalebones og efterfølgende Vietnam (http://www.myspace.com/vietnamtheband) for.






Whalebones (http://www.myspace.com/whalebones). Ikke super originalt, men veludført - også live. Vi undrede os en del over hvorfor den kvindelige sanger/keyboardist ikke sang mere når hun nu havde en rigtig fed stemme.


Vietnam - så er der sateme gået skæg i den.




The Black Angles.

Twin Peaks

Så skete det endelig. Kombinationen af at have en bil i 4 dage og tid til overs gjorde det muligt for mig at udleve en gammel drøm nemlig at opleve stedet hvor Twin Peaks blev optaget. That's a damn fine cup of coffee...

Jeg husker det som var det i går. Det må have været en torsdag aften (ja ja, jeg ved godt at jeg lige har sagt at jeg husker det som var det i går men det er altså 18 år siden). DR viste Twin Peaks og mine forældre var gået tidligt i seng. Jeg sad på en stol i spisestuen som var placeret midt på gulvet. Dér sad jeg så og så et afsnit som skræmte mig fra vid os sans. Det eneste lys i rummet var lyset fra tv'et. Vi havde ingen fjernbetjening. Jeg turde hverken kigge mig over skulderen eller rejse mig op for at slukke for tv'et - afsnittet var så vanvittigt at jeg sad fuldstændig paralyseret og så afsnittet færdigt. David Lynch var/er genial!

Nå, det var altså i mandags (Memorial Day i USA, dagen hvor man mindes de faldne der har kæmpet for USA og de amerikanske værdier) som er at regne som en helligdag. Jeg kørte fra via I-5 og drejede fra mod Spokane (som ligger langt østpå ud mod Idaho). Efter 40 min. kørsel drejede jeg fra ved Snoqualmie og North Bend hvor mange af scenerne fra serien er optaget. Første stop på turen var naturligvis den diner hvor Agent Cooper drak sin kaffe og spiste sin pie.

file:///C:/Documents%20and%20Settings/moa/Desktop/Firefox%20downloads/Premiere%20CS3/Premiere.dll






Stedet er Tweed's og er ikke kede af at reklamere med at det var her scenerne blev optaget.


Nice huh? Cherry Pie...


Også på menukortet udnyttes serien.


Se det øvre højre hjørne.


Et kig fra bardisken hvor Kyle McLachlan satte sig for at bede Norma Jennings om "a cup of coffee and a slice of pie".


Væggene i baglokalet er plastret til med billeder og kort med ting relateret til serien.


Også et billede af Tweed's er der plads til (funny huh).


Sådan ser nutidens kaffe ud.


Den berømte cherry pie (i dagens anledning serveret med is).


Tweed's!


Den lille skodby (North Bend) har et turistkontor. De var behjælpelige med at udpege steder der er relateret til serien.


En af the "twin peaks".


The Snoqualmie River, den blev brugt i en del scener i serien.







Først troede jeg at det var her at Sheriff Harry S. Truman (jeg tænkte aldrig over den sjove parallel da jeg så serien) og Deputies Andy Brennan og Hawk holdt til men det tror jeg ikke at der alligevel.






Go Wildcats!


Mount Si High School, stedet hvor Laura Palmer gik i skole da hun blev myrdet. Skolen har siden serien blev optaget undergået en større renovering og den ser slet ikke ud som den gjorde i serien.




I baggrunden ses Salish Hotel and Spa. Det var umuligt at parkere deroppe fordi Snoqualmie Falls ligger lige ved siden af og området var packed!


Med stor hast tilbage mod Seattle for at aflevere bilen. Her over broen ind mod Bellevue.

Sushi night


Shinyoung på Restaurant Ototo.


Diverse sashimi, det bedste var seared albacore.


Der er vist et par andre byer i USA, hvor det er bedre at spise sushin end i Seattle, men det er få.




Madame Butterfly - saketini.






Fantastisk udsigt fra Highland i Queen Anne.





Mount Rainier II