Friday, January 19, 2007

NY MOMA

Museum of Modern Art (http://www.moma.org/) ligger i uptown Manhatten mellem 5th og 6th Avenue og skal absolut besøges hvis man er i NY. Der kører en særudstilling om Manet (jeg må erkende at jeg ikke kendte ham før jeg så udstillingen) http://moma.org/exhibitions/2006/EdouardManet.html og ellers er der en fantastisk permanenet udstilling med personlige favoritter som Dali, Giacometti og Bill Viola. Generelt er jeg ikke nogen stor fan af moderne kunst men på MOMA er der samlet så store mængder af interessant kunst. Der er dog også stunder, hvor man bare må håbe på at andre har mere forstand på det end én selv.


Indvendigt er bygningen utroligt spændende.


Dagen efter at jeg var på MOMA (min sidste dag i NY) var der en særudstilling med Doug Aitken "Sleepwalkers" http://www.moma.org/exhibitions/2007/aitken/ hvor en række projektioner bliver vist udenpå selve bygningen. Desværre kunne jeg ikke nå at opleve, men det kan opleves indtil d. 12. februar.



Var det her Edward Norton fik tæv? Jeg synes det ligner stedet fra 25th Hour, men jeg er ikke sikker - kommentarer modtages gerne!


En lidt grå dag i Central Park.


Udenfor Federal Hall National Memorial i Wall Street http://www.nps.gov/feha/.


New York Stock Exchange http://www.nyse.com/.


NY Vietnam Veterans Memorial http://www.nyvietnamveteransmemorial.org/vvm/main.html.


Der er ikke så meget ved at tage færgen til Staten Island om aftenen http://www.siferry.com/. Om dagen kan man få en forholdsvis billig sejltur frem og tilbage således at man kan se det meste af Manhatten's vestlige downtown skyline.


Ground Zero http://groundzero.nyc.ny.us/.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home